Nieuws

 

EHBO Jachtclub Veere

Geplaatst op 31-12-2019  -  Categorie: Algemeen

 

 

Uitnodiging jachtclub Veere

 

 

2 februari 2020

EHBO aan boord

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En als dat hoekje nu net aan boord is? Wij watersporters zijn meestal weldenkende mensen die wel weten dat aan boord het belangrijk is om geen ongelukken te krijgen. Dus stouwen we zware dingen laag in de boot, zetten losse spullen zeevast alvorens uit te varen en is de EHBO doos altijd onder handbereik. Toch?

Mocht er, ondanks die goede voorbereiding toch wat gebeuren aan boord – en het is verbazingwekkend hoeveel kleine hoekjes er zitten in een boot, die toch meestal ronde vormen heeft - dan is het goed wat te weten van EHBO. Maar dan wel van EHBO zaken die aan boord voor kúnnen komen. Denk aan drenkelingen, maar ook aan de échte eerste hulp die nodig is aan boord – zelfs vanaf de mosselplaat ben je niet in een paar minuten in het ARDZ als iemand wat breekt.

In samenwerking met Aquaplanning (zie Aquaplanning.org) organiseert Jachtclub Veere dan ook een EHBO cursus voor de watersport. Bij deze cursus hoort een boek wat van te voren doorgenomen kan worden zodat op zondag 2 februar 2020 het praktijkgedeelte geoefend kan worden. 

De cursus leidt op tot het RYA certificaat first aid, geldig voor ISAF en RORC categorie 1 wedstrijden (voor de mensen met grote plannen; het is ook in te zetten in het RYA Yachtmaster certificaat).

Onderwerpen zijn onder meer:

  • Reanimatie van droge en natte slachtoffers, met en zonder AED
  • de vier problemen van een mens in het wateren de behandeling (Cold Water Shock, onderkoeling, bloedstuwing en droge verdrinking)
  • alarm slaan: marifoon, epirb, sart en bijbehorende communicatie
  • helikopter reddingsprocedure
  • oververhitting
  • aan te raden verbandmaterialen, medische uitrusting en eventueel medicijnen
  • botbreuken
  • en meer.

Omdat het een intensief programma is met veel praktijk, is het maximum aantal deelnemers 12 personen.

Zondag 2 februari dus, van 9:00 tot 17:00 inclusief lunch verzorgd door de sociëteit – gratis voor leden van Jachtclub Veere. De cursus kost € 169,- per persoon, inclusief cursusboek en certificaat (bij voldoende resultaat!).

U kunt zich via onderstaande knop aanmelden. Graag zo spoedig mogelijk maar in ieder geval vóór 10 januari aanstaande.

 

Inschrijven EHBO aan boord 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTHcIowEZxGfmrF1AFWb9BPDu3M6mEHVijgTlWly1JCOx9GA/viewform

Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren