Nieuws

 

Muizen aan boord!

Geplaatst op 02-10-2017  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Fran

 

 

 

  

De nieuwste havenbewonertjes hebben het gemunt op uw voorraad scheepsbeschuit en ander lekkers aan boord. Mogelijk zijn het passanten op zoek naar een winterknaagplaats; het bestuur heeft tot op heden nog geen verzoek om lidmaatschap ontvangen.

 

img-20170926-wa0001Schipper Kees ontdekte onlangs muizensporen op zijn schip. In een kussen werd een holletje gemaakt, vermoedelijk een nestje in aanbouw voor de volgende generatie. Eén of meerdere muizen glipten door het kleine ronde gaatje[1] een voorraadkastje binnen en aten hun buikjes rond.

 

 img-20170926-wa0004

 Tijd voor actie, dacht schipper Kees. Hij plaatste een muizenval in het schip en blokkeerde de toegangswegen (i.e. de landvasten). Al snel klapte de val genadeloos dicht …

 

Tijd voor inspectie, dacht schipper Kees. Het schip werd tot in de kleinste hoekjes geïnspecteerd op knaagsporen en –schade. Tot in de motorruimte werden actieve sporen ontdekt. Na het op- en bijeenvegen van de ontelbare muizenkeutels werd het hele schip grondig gepoetst. Dankzij het snelle optreden van schipper Kees werd groter leed vermeden: er was gelukkig (nog) geen knaagschade aan zeilen en leidingen.

 

Het bestuur adviseert u om geen knaaglekkers aan boord te laten als u niet regelmatig aan boord bent. Zeker met het winterseizoen in aantocht is een gezellige kajuit met voorraadkast een verleidelijke accommodatie. Slaapt u nog aan boord en hoort u ’s nachts geknabbel in de kombuis, vermijd dan nachtelijk gegil en zet een valletje op scherp.

 

Piep!

 

[1] Het gaatje bestemd om met uw vinger een kastje open te maken


Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek ook onze sponsoren