Nieuws

 

Zomerpeil 2021

Geplaatst op 15-03-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: WGO

Beste leden,

Het is weer zover, het water gaat naar zomerpeil en kondigt hiermee het nieuwe vaarseizoen aan:

Beste belanghebbende, gebruiker van het Veerse Meer,

Ter informatie stuur ik u hierbij alvast de tekst zoals deze zal worden opgenomen in de bekendmaking voor het instellen van het zomerpeil op het Veerse Meer.

Op vrijdag 26 maart 2021 wordt begonnen met het opvoeren van het waterpeil op het Veerse Meer naar het zomerpeil. Dit zomerpeil zal naar verwachting op woensdag 31 maart 2021 bereikt zijn.

Het peil op het Veerse Meer kan in de zomerperiode fluctueren tussen N.A.P. 0 m en N.A.P. - 0,10 m. In geval van extreme neerslag of extreme neerslagverwachtingen kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te creëren voor het afvoeren van polderwater. Dit zogenaamde 'noodpeil' zal tijdig aan betrokkenen bekend worden gemaakt.

Omdat het zomerpeil ingesteld wordt door middel van het doorlaatmiddel de “Katse Heule”, kan de scheepvaart de schutsluis in de Zandkreekdam naar verwachting volledig blijven benutten."

Aansluitend aan het instellen van het zomerpeil zal ook de aanvullende markering voor de recreatievaart en de gebieden voor de snelle motorboten op het Veerse Meer worden uitgebracht.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002).

Met vriendelijke groet,

Alexander Nefs

Adviseur hoofdwatersysteem

Rijkswaterstaat Zee en Delta


Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren