Jachthaven oranjeplaat

Na de watersnoodramp in 1953 werd het Veerse Gat afgesloten door twee dammen: de Zandkreekdam (1960) en de Veersegatdam (1961). Zo ontstond het Veerse Meer. In de jaren zestig van de vorige eeuw begon de ontwikkeling van het meer tot een groot recreatiegebied. De hoger gelegen, drooggevallen platen werden eilanden. Delen hiervan en ook de oevers werden bebost of ingezaaid met gras. Andere gebieden moesten vanzelf ontwikkelen tot natuurgebieden.

Er kwamen diverse jachthavens, zo ook jachthaven Oranjeplaat. De jachthaven was in die tijd nog een gemeentehaven. Gemeente Arnemuiden was eigenaar en daarom waren de liggelden redelijk.

Lees meer


Actueel

sluiting van Clubhuis WSVA

Datum: 01 oktober 2020  -  Categorie: Algemeen
in de persconferentie van 28-9-2020 is door de minister president aangegeven dat de horeca s''avonds om 9 uur de deur moet sluiten en om 10 uur helemaal dicht moet zijn. tevens is er aangegeven dat sportkantines hele... Lees meer

toiletten en douches weer open

Datum: 24 juni 2020  -  Categorie: Algemeen
de douches en toiletten zijn weer open i.v.m de Corona crisis wel aangepast Lees meer

Agenda

Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
 

Het weer

Gemeten  00:20
Temp2°C
WindZW3 bft
LV97  
 

Sponsoren

Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren