Jeugdzeilen

Als jeugdcommissie willen de jeugd met elkaar in contact brengen en kennis laten maken met de watersport.


 

Wij, de vrijwilligers van de jeugdcommissie, dragen jonge mensen een warm hart toe. Wij willen de jeugd met elkaar in contact brengen en kennis laten maken met de watersport. We willen een club zijn waar je graag bij wil horen, waar je mee kunt doen aan allerlei activiteiten, waaronder ook zeillessen.

Het jeugdlidmaatschap kost 5 Euro per jaar. Je bent dan officieel lid van WSV Arnemuiden en je krijgt een eigen lidmaatschapnummer. Altijd handig als je een ligplaats voor jouw eigen bootje nodig hebt.

Benieuwd naar de jeugdactiviteiten? Neem eens een kijkje op onze foto-site

Wil je contact met ons opnemen? Dat kan via dguej.avsw.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl.

De jeugdcommissie Danique, Rosemarie,Thomas, Bas, André, Patrick & Michiel

Ouders en andere vrijwilligers zijn altijd van harte welkom om mee te helpen bij begeleiding bij activiteiten. Heeft iemand een leuk idee voor een activiteit? Mail even!

Jeugdzeildata 2022

Onder voorbehoud van de dan door de regering opgelegde Covid maatregelen, en als we genoeg instructeurs (zie onderstaande alinea) hebben om alles veilig te begeleiden, gaan we volgend jaar weer het jeugdzeilen organiseren.

 De jeugdzeil data voor 2022 zijn ...

zondag 12 juni 2022 (Zwembad les)

data voor vrijdag avonden voor de zomervakantie dat we het Veersemeer op gaan zijn.

17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli, 15 juli. 2022

Na de zomervakantie doen we dit jaar op zondag 11 sept 2022 een zeildag organiseren.

met spelletjes en lunch op een eiland op het Veersemeer.

 Kosten voor deze zeildagen zijn 30€ per persoon.

(ervan uitgaande dat het jeugdlidmaatschap betaald is. anders komt er 5€ jeugdlidmaatschap bij.)

Bij annuleren ivm weersvoorspelling van een zeilavond of de terugkom dag word er geen restitutie verleend.

De zeil avonden staan in het teken van spelenderwijs kennis laten maken met het zeilen. En daarbij met andere leeftijdsgenoten samenwerken en om een optimist of Oranjeplaat zo snel mogelijk te laten varen of om een groepsspel te winnen.

 

Zeer waarschijnlijk gaan we een maximale groepsgroote bepalen (door het huidige gebrek aan instructeurs). Eind april komen de aanmeld formulieren online dus zorg dat je er vroeg bij bent met aanmelden want vol is vol.

 

 

 

 

3 leden van de jeugdcommissie hebben tijdens onze evaluatie vergadering hun functie beeindigd, en 3 leden hebben komend jaar ivm werk en school examens minder tijd om te helpen.

Zou u ons team willen versterken als vrijwilliger? Lijkt het u leuk om mee te willen helpen met onze jeugdzeilavonden? Laat het ons weten! Veel tijd ben je er niet aan kwijt, de 10 zeilavonden/middagen (inclusief zwembad les), en een evaluatie na het seizoen. Je hoeft ook geen lid te zijn van de WSVA. 

 

Je hoeft niet te kunnen zeilen want we hebben ook mensen nodig die de bijboten bemannen, en die de onze jeugdzeil-administratie en de mailing kunnen verzorgen.  

Mochten we echt geen nieuwe vrijwilligers kunnen vinden om te helpen zal het jeugdzeilen in een andere vorm plaats gaan vinden.

 

De eind uitslag van de BIC wedstrijden van dit jaar.

ddbdc858-5670-4a90-9759-dbaff7dfabb9

#1  Olga : 16 punten 

#2 Koyla : 14 punten

#3  Bernice : 12 punten

9a63a312-06ce-4013-a0e2-e0fa8297afb0

3db8c010-0b39-4fea-b1fb-f35776fe346b

 

Het Instagram account van  WSVA Jeugdzeilen is.

#wsvarnemuiden

De Optimist

De Optimist is de perfecte zeilboot om zelfstandig in te leren zeilen voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Als je nog nooit hebt gezeild, of juist al een hoop zeilervaring hebt, in de Optimist ben je nooit klaar met leren en trainen! De Optimist is een wereldwijd gevaren wedstrijdklasse. In Nederland worden er ook veel wedstrijden in gezeild. Mede daarom geeft de WSVA jeugdcommissie in deze zeilboten de zeiltrainingen. Maar we varen ook met een klein groepje en instructeur in een Oranjeplaat, of je zeilt mee in je eigen Laser of BIG.

Optimist van Opti Club

Zeilen in de Optimist

De Optimist is een eenmans jeugdzeilboot. Dat wil dus zeggen dat jij alles doet in de boot. Jij zit aan het roer en bepaalt dus de koers, jij bedient het zwaard en de zeilen en dus hoe hard je gaat. Je bent dus de kapitein van je eigen zeilboot!

Juist doordat je alles zelf doet, leer je snel zelfstandig zeilen. Ga je lekker? Dan komt dat door jou! Gaat het even niet zo soepel? Dan komt dat ook door jou en dan zijn er de leden van de WSVA jeugdcommissie om je te helpen met uitleg en oefeningen.

Even wat feitjes van de Optimist:

  • de Optimist heeft een spriettuig
  • het zeiloppervlak is 3,5 m2
  • de Optimist is 2,30 mtr. lang
  • en 1,15 mtr. breed

********

img-4365Heeft ons een mooi vlot geschonken om de optimisten op te tuigen.

De jeugdcommissie is lekker herkenbaar aanwezig...

Tom heeft een 3 tal bedrijven bereid gevonden ons te sponsoren met mooie hoodies en windjacks.

img-3533

Super veel dank aan....

ullman-sails

damen-yachting

damen-naval

Ook hebben Damen Naval &  Damen Yachting asl extraatje ook nog een royale donatie aan onze jeugdcommissie gedaan, waarvoor heel veel dank.

img-3536

Onze Optimisten..

Met je Optimist naar het zwembad????  Wat leer je daar nu van...

Hier leer je (in lekker warm water) dat het niet eng is om onder een omgeslagen optimist te komen, maar ook hoe je hem weer recht trekt, zodat je lekker verder kan zeilen.

 photo-2019-05-19-20-05-32

photo-2019-05-19-20-05-40

photo-2019-05-19-20-05-39-5

photo-2019-05-19-20-05-39-2

 


Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren