Jeugdzeilen

Als jeugdcommissie willen de jeugd met elkaar in contact brengen en kennis laten maken met de watersport.


 

Wij, de vrijwilligers van de jeugdcommissie, dragen jonge mensen een warm hart toe. Wij willen de jeugd met elkaar in contact brengen en kennis laten maken met de watersport. We willen een club zijn waar je graag bij wil horen, waar je mee kunt doen aan allerlei activiteiten, waaronder ook zeillessen.

Het jeugdlidmaatschap kost 5 Euro per jaar. Je bent dan officieel lid van WSV Arnemuiden en je krijgt een eigen lidmaatschapnummer. Altijd handig als je een ligplaats voor jouw eigen bootje nodig hebt.

Benieuwd naar de jeugdactiviteiten? Neem eens een kijkje op onze foto-site

Wil je contact met ons opnemen? Dat kan via dguej.avsw.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl.

De jeugdcommissie Majanka, Susanne, Martin, Tom, Pieter-Marc, André, Patrick & Michiel

Ouders en andere vrijwilligers zijn altijd van harte welkom om mee te helpen bij begeleiding bij activiteiten. Heeft iemand een leuk idee voor een activiteit? Mail even!

Nazomer Jeugdzeilen 2019


Na het succes van afgelopen 5 zeillessen voor de zomer organiseert de watersportvereniging ook dit jaar weer het nazomer jeugdzeilen. Het doel van het jeugdzeilen is om kinderen op een leuke en gezellige manier beter te leren zeilen of kennis te laten maken met de watersport.

Vorig jaar heeft de vereniging 7 Optimisten gekocht waar we aan het begin van het nieuwe school jaar al een aantal keer in gezeild hebben. Deze Optimisten zijn afgelopen winter opgeknapt en hebben weer zin om het water op te gaan met jullie jeugdleden. Als je zelf een Optimist hebt mag je die natuurlijk meenemen en daar mee zeilen.

Voor de jeugd die al wat ouder en of groter is gaan we zeilen in kielboten (Oranjeplaten) van de firma van Belzen. Dit naar gelang je ervaring met of zonder instructeur.

Het programma is afhankelijk hoe goed je al kan zeilen. Ook hier is het belangrijkste doel om met leeftijdsgenootjes bezig te zijn op het water.


Dit jaar gaan we weer 4 keer zeilen op vrijdagavond. en wel op de volgende data.
   vrijdag 16 augustus
   vrijdag  23 augustus
   vrijdag 30 augustus
   vrijdag 6 september


start van de avond 1830hr en einde om +/- 2130hr.

Om te mogen deelnemen moet je minimaal 7 jaar zijn, een zwemdiploma hebben en jeugdlid zijn. Wanneer je nog geen jeugdlid bent kun je dit worden op de eerste zeilavond.

Inschrijven kan alléén via het aanmeldformulier. Helemaal onderaan deze pagina..


Inschrijving sluit op 10 augustus of bij het maximaal aantal aanmeldingen van 40 kinderen. Vol is vol, dus wees er snel bij!

De zeillessen kosten € 20,- . Deze kosten kun je betalen op de eerste zeilavond.
Jaarlijkse jeugdlidmaatschap is € 5,00, te betalen via de reeds ontvangen factuur (bestaande jeugdleden) of op de eerste zeilavond (nieuwe jeugdleden). In verband met het reserveren en huren van de boten kunnen wij reeds betaalde kosten niet terugbetalen mocht je later toch besluiten om niet meer deel te nemen aan de zeilavonden of zaterdag.

Om deze zeilavonden te kunnen organiseren staat een groep van ongeveer 10 vrijwilligers klaar. Natuurlijk zijn we ook dit jaar weer op zoek naar vrijwilligers!! Dit kan zijn als zeilinstructeur, in een volgboot of iets anders.

Zijn er nog vragen of wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger? Graag via de e-mail dguej.avsw.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl of telefonisch 06-31658527 (Michiel)

De jeugdcommissie Majanka, Susanne, Tom, Pieter-Marc, André, Martin, Patrick & Michiel

Onze Optimisten & de Zwembadles van 19 mei.


 
De Donderdag ploeg van WSVA heeft afgelopen winter onze Optimisten opgeknapt, moet je eens zien hoe mooi ze geworden zijn.

img-2456-2

Gisteravond 5 juni zijn de nieuwe namen op onze optimisten geplakt..

Super bedankt namens de jeugdcommisie & alle jeugdzeilers die er de komende tijd mee het water op gaan.

 img-2674-2

img-2675-2

 ###############################################

 

Zondag 19 mei was het zover, we gingen beginnen met het jeugdzeilen.

De jeugd commissie had er al veel zin in. Tom nam de optimist van Julia mee, en Andre en Michiel hadden 2 WSVA optimisten gehaald in Arnemuiden.
Bij binnenkomst in het zwembad werd iedereen welkom geheten door Majanka & Susanne. Bijna iedereen was aanwezig. toch een grote groep zo met zijn twintigen. Martin, Irene, Myrna, Julia Isabelle en Ilse waren er gelukkig ook bij om te helpen bij het keren van de optimisten.
De optimisten werden klaar gemaakt terwijl iedereen zich omkleedden.

Om 1230hr was het gehele zwembad voor ons. Veel ouders en grootouders bleven kijken. De groepen werden verdeeld en we gingen van start.
Hier en daar zag je toch wat spanning op de gezichten, maar zodra ze door hadden dat het niet eng of erg is als je omslaat kwamen er grote grijnzen op de gezichten en wilden men nog wel een keer.

De test om te zien met hoeveel kinderen je in een optimist kan voor hij echt zinkt en de peddel wedstrijd op het eind van ons uurtje trainen waren top.
Kortom er is goed getraind, gelachen en iedereen ging volgens mij weer vrolijk naar huis met een ijsje in de hand.

tot volgende week vrijdag in de haven, dan gaan we er echt tegenaan.

namens de jeugdcommissie wil ik iedereen die geholpen heeft bedanken voor jullie inzet.

 

 photo-2019-05-19-20-05-32

photo-2019-05-19-20-05-40

photo-2019-05-19-20-05-39-5

photo-2019-05-19-20-05-39-2

Beveiligings code Beveiligings code

Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren