Onze haven

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Historie

 

Actueel

Zondagmiddag Clubuus open!

Datum: 21 oktober 2017  -  Categorie: WSVA
De weersverwachting is prima om zondagmiddag 22 oktober een bakkie te komen doen in 't Clubuus. Anneke en Kees draaien bardienst dus gezelligheid TROEF. Een bierje, wijntje of een borreltje kan natuurlijk ook!  ... Lees meer

Nieuwsbrieven

Datum: 21 oktober 2017  -  Categorie: Algemeen
Rond 25 oktober kunt u hier de nieuwe Nieuwsbrief vinden. Met vriendelijke groet, Redactie    Oudere nieuwsbrieven: Nieuwsbrief nr 26 (sept 2017) Nieuwsbrief nr 25 (juli 2017) Nieuwsbrief nr 24 (... Lees meer

Opbrengst bunkbootje KNRM

Datum: 14 oktober 2017  -  Categorie: Algemeen
Indien u vaak aan de bar hangt hebt u ongetwijfeld het bunkbootje van de KNRM opgemerkt. Best mogelijk bent u bij het tracteren van andere tooghangers het bootje niet vergeten, waarvoor dank. In een brief van 6 oktobe... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Agenda

 
 
Grote Club Actie (er kunnen nog steeds loten besteld worden)

Evenementen | vanaf uw eigen pc

Zaterdag 16 september start de Grote Club Actie. De opbrengst van de Grote Clubactie willen we...

OKT
1
Clubkampioenschap

Evenementen | 't Club-uus

Op zondag deel 2 van de Clubkampioenschappen. Om 11:00 briefing in het clubhuis, de start ...

JUN
16
12 uurs Veerse Meer 16 juni 2018

Evenementen

nadere informatie volgt

 

Het weer

Gemeten  09:30
Temp12°C
WindW6 bft
LV80  

Jachthaven oranjeplaat

Na de watersnoodramp in 1953 werd het Veerse Gat afgesloten door twee dammen: de Zandkreekdam (1960) en de Veersegatdam (1961). Zo ontstond het Veerse Meer. In de jaren zestig van de vorige eeuw begon de ontwikkeling van het meer tot een groot recreatiegebied. De hoger gelegen, drooggevallen platen werden eilanden. Delen hiervan en ook de oevers werden bebost of ingezaaid met gras. Andere gebieden moesten vanzelf ontwikkelen tot natuurgebieden.

Er kwamen diverse jachthavens, zo ook jachthaven Oranjeplaat. De jachthaven was in die tijd nog een gemeentehaven. Gemeente Arnemuiden was eigenaar en daarom waren de liggelden redelijk.

Lees meer

Twee organisaties, de WSVA en de CJOzicht-op-haven-1

In de jachthaven Oranjeplaat zijn er twee organisaties, de Watersportvereniging Vereniging Arnemuiden (WSVA) en de Coöperatieve Jachthaven Oranjeplaat (CJO). De WSVA organiseert de evenementen en beheert het Clubhuis. De CJO beheert de haven en de ligplaatsen.

Als u een ligplaats heeft bij de CJO bent u ook automatisch lid van de WSVA. U kunt ook alleen lid van de WSVA zijn.

Tarieven

Zowel de WSVA als de CJO vragen elk kalenderjaar bijdragen van hun leden.

  • Om lid te worden van de WSVA is inschrijfgeld verschuldigd.
  • Om in aanmerking te komen voor een ligplaats wordt u lid van de CJO. Indien u een ligplaats krijgt toegewezen moet u een waarborgsom betalen.

Speciaal voor overwinteren

De CJO heeft een zeer voordelig wintertarief, in het water of op de wal. Wie gebruik wil maken van alleen het wintertarief, hoeft geen lid te worden van WSVA en CJO. Er wordt geen waarborgsom gevraagd.

Klik hier voor meer tariefinformatie

Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek ook onze sponsoren