Onze haven

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Historie

 

Actueel

Opening vaarseizoen 2023

Datum: 29 maart 2023  -  Categorie: Algemeen
Beste WSVA leden,  Zaterdag 15 april 2023 willen we gezamenlijk op een feestelijke wijze het vaarseizoen openen. Versier je boot!! Vanaf 13:30 uur inloop met koffie in 't Club-uus. Uitleg van de vaartocht met op... Lees meer

Brandblusser keuring 26 april 2023

Datum: 22 maart 2023  -  Categorie: CJO
Goedgekeurde brandblusser………….. Toch maar doen……. Volgens de wet, volgens de statuten, volgens het reglement, bent u verplicht een deugdelijke goedgekeurde brandblusser aan boord te hebben. Op het aanvraagformulier ... Lees meer

Oproep voor werkgroep WSVA

Datum: 14 maart 2023  -  Categorie: Algemeen
Plannen WSVA Speeltuin, Terras en Berging  Oproep voor werkgroep en zelfwerkzaamheid    Beste leden   De WSVA wil gaan uitbreiden en vernieuwen rondom het clubhuis zoals het terras, de speeltuin en de berging (ou... Lees meer

Heeft u hem al geïnstalleerd?

Datum: 08 maart 2023  -  Categorie: Algemeen
Informatie over het installeren en gebruik van Cappie nodig? Cappie informatie Lees meer

Nieuwsbrief Januari 2023

Datum: 14 november 2022  -  Categorie: Nieuwsbrief
Door te klikken op de hieronder staande link kunt u de nieuwsbrief downloaden. Met vriendelijke groet, De redactie. nieuwsbrief-jan-2023.pdf Oudere nieuwsbrieven Nieuwsbrief November 2022 Nieuwsbrief September... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Agenda

JUN
17
12 uur van het Veerse Meer

Wedstrijden | 10:00 - 22:00 | veerse meer

Inschrijven via de website! voor vrijdag, 16 juni 2023 , 18:00 uur Bij minder dan 10 deelnemers...

 

Het weer

Gemeten  04:50
Temp12°C
WindN3 bft
LV89  

Jachthaven oranjeplaat

Na de watersnoodramp in 1953 werd het Veerse Gat afgesloten door twee dammen: de Zandkreekdam (1960) en de Veersegatdam (1961). Zo ontstond het Veerse Meer. In de jaren zestig van de vorige eeuw begon de ontwikkeling van het meer tot een groot recreatiegebied. De hoger gelegen, drooggevallen platen werden eilanden. Delen hiervan en ook de oevers werden bebost of ingezaaid met gras. Andere gebieden moesten vanzelf ontwikkelen tot natuurgebieden.

Er kwamen diverse jachthavens, zo ook jachthaven Oranjeplaat. De jachthaven was in die tijd nog een gemeentehaven. Gemeente Arnemuiden was eigenaar en daarom waren de liggelden redelijk.

Lees meer

Twee organisaties, de WSVA en de CJOzicht-op-haven-1

In de jachthaven Oranjeplaat zijn er twee organisaties, de Watersportvereniging Vereniging Arnemuiden (WSVA) en de Coöperatieve Jachthaven Oranjeplaat (CJO). De WSVA organiseert de evenementen en beheert het Clubhuis. De CJO beheert de haven en de ligplaatsen.

Als u een ligplaats heeft bij de CJO bent u ook automatisch lid van de WSVA. U kunt ook alleen lid van de WSVA zijn.

Tarieven

Zowel de WSVA als de CJO vragen elk kalenderjaar bijdragen van hun leden.

  • Om lid te worden van de WSVA is inschrijfgeld verschuldigd.
  • Om in aanmerking te komen voor een ligplaats wordt u lid van de CJO. Indien u een ligplaats krijgt toegewezen moet u een waarborgsom betalen.

Speciaal voor overwinteren

De CJO heeft een zeer voordelig wintertarief, in het water of op de wal. Wie gebruik wil maken van alleen het wintertarief, hoeft geen lid te worden van WSVA en CJO. Er wordt geen waarborgsom gevraagd.

Klik hier voor meer tariefinformatie

Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren