Onze haven

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Historie

 

Actueel

Goedgekeurde brandblusser…………..

Datum: 19 maart 2018  -  Categorie: CJO
Toch maar doen……. Volgens de wet, volgens de statuten, volgens het reglement, bent u verplicht een deugdelijke goedgekeurde brandblusser aan boord te hebben. Op het aanvraag-formulier voor een ligplaats... Lees meer

Nieuwsbrieven

Datum: 07 maart 2018  -  Categorie: Algemeen
Door te klikken op de hieronder staande link kunt u de nieuwsbrief downloaden. Nieuwsbrief nr 30 (maart 2018)   Met vriendelijke groet, De redactie. Oudere nieuwsbrieven: Nieuwsbrief nr 29 (jan 2018) Nieuw... Lees meer

Zomerpeil 2018

Datum: 11 februari 2018  -  Categorie: Nautisch
"Op vrijdag 23 maart 2018 wordt begonnen met het opvoeren van het waterpeil op het Veerse Meer naar het zomerpeil. Dit zomerpeil zal naar verwachting op vrijdag 30 maart 2018 bereikt zijn. Het peil op het Veerse Mee... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

Agenda

APR
28
Opening vaarseizoen

Evenementen

MEI
19
Pinkstertocht

Evenementen

JUN
16
12 uurs Veerse Meer 16 juni 2018

Evenementen

nadere informatie volgt

 

Het weer

Gemeten  18:30
Temp5°C
WindW3 bft
LV95  

Jachthaven oranjeplaat

Na de watersnoodramp in 1953 werd het Veerse Gat afgesloten door twee dammen: de Zandkreekdam (1960) en de Veersegatdam (1961). Zo ontstond het Veerse Meer. In de jaren zestig van de vorige eeuw begon de ontwikkeling van het meer tot een groot recreatiegebied. De hoger gelegen, drooggevallen platen werden eilanden. Delen hiervan en ook de oevers werden bebost of ingezaaid met gras. Andere gebieden moesten vanzelf ontwikkelen tot natuurgebieden.

Er kwamen diverse jachthavens, zo ook jachthaven Oranjeplaat. De jachthaven was in die tijd nog een gemeentehaven. Gemeente Arnemuiden was eigenaar en daarom waren de liggelden redelijk.

Lees meer

Twee organisaties, de WSVA en de CJOzicht-op-haven-1

In de jachthaven Oranjeplaat zijn er twee organisaties, de Watersportvereniging Vereniging Arnemuiden (WSVA) en de Coöperatieve Jachthaven Oranjeplaat (CJO). De WSVA organiseert de evenementen en beheert het Clubhuis. De CJO beheert de haven en de ligplaatsen.

Als u een ligplaats heeft bij de CJO bent u ook automatisch lid van de WSVA. U kunt ook alleen lid van de WSVA zijn.

Tarieven

Zowel de WSVA als de CJO vragen elk kalenderjaar bijdragen van hun leden.

  • Om lid te worden van de WSVA is inschrijfgeld verschuldigd.
  • Om in aanmerking te komen voor een ligplaats wordt u lid van de CJO. Indien u een ligplaats krijgt toegewezen moet u een waarborgsom betalen.

Speciaal voor overwinteren

De CJO heeft een zeer voordelig wintertarief, in het water of op de wal. Wie gebruik wil maken van alleen het wintertarief, hoeft geen lid te worden van WSVA en CJO. Er wordt geen waarborgsom gevraagd.

Klik hier voor meer tariefinformatie

Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek ook onze sponsoren