Nieuws

 

Winterpeil Veerse Meer

Geplaatst op 29-09-2020  -  Categorie: Nautisch  -  Auteur: WGO

Allen, zie onderstaand het bericht van de advieseur hoofdwatersystemen:

Beste belanghebbende, gebruiker van het Veerse Meer, 

Ter informatie stuur ik u hierbij alvast de tekst zoals deze zal worden opgenomen in de bekendmaking voor het instellen van het winterpeil op het Veerse Meer.

Op maandag 26 oktober 2020 wordt begonnen met het verlagen van het waterpeil op het Veerse Meer naar het winterpeil. Dit winterpeil zal naar verwachting op zaterdag 31 oktober 2020 bereikt zijn.

Het peil op het Veerse Meer kan in de winterperiode fluctueren tussen N.A.P. -0,20 m en N.A.P. - 0,40 m. In geval van extreme neerslag of extreme neerslagverwachtingen kan het waterpeil op het Veerse Meer (vroegtijdig) worden verlaagd om zodoende een buffer te creëren voor het afvoeren van polderwater. Dit zogenaamde 'noodpeil' zal tijdig aan betrokkenen bekend worden gemaakt.

Omdat het winterpeil ingesteld wordt door middel van het doorlaatmiddel de “Katse Heule”, kan de scheepvaart de schutsluis in de Zandkreekdam naar verwachting volledig blijven benutten.

Aansluitend aan het instellen van het winterpeil zal ook de aanvullende markering voor de recreatievaart en de gebieden voor de snelle motorboten op het Veerse Meer worden uitgebracht.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen. U kunt ook gratis bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002).


Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren