Nieuws

 

Brandblusser keuring

Geplaatst op 16-03-2024  -  Categorie: Algemeen

Goedgekeurde brandblusser…………..

Toch maar doen…….

Volgens de wet, volgens de statuten, volgens het reglement, bent u verplicht een deugdelijke goedgekeurde brandblusser aan boord te hebben. Op het aanvraagformulier voor een ligplaats verklaart U elk jaar dat u die heeft.

Maar…………we twijfelen daar aan.

Als er brand ontstaat op uw schip en u heeft geen goedgekeurde brandblusser, dan kan de verzekering weigeren uit te betalen. Stelt u zich eens voor welke bedragen U dan zult moeten ophoesten. En als daardoor ook het schip van de buren of de steiger van de haven beschadigd is, dan bent u ook daarvoor persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk. Daar wilt u toch liever niet aan denken……..??? En hoeveel persoonlijk leed zou er niet te betreuren kunnen zijn…??

We geven allemaal makkelijk geld uit aan onze boot, behalve dan aan die brandblusser, want die was bij aankoop toch goedgekeurd?

Jawel, maar een brandblusser moet elk jaar gekeurd worden.

Pas dan voldoet U aan de verplichtingen.

Alle blusmiddelen van onze haven worden elk jaar door een professioneel bedrijf gekeurd en zo nodig vervangen.

We hebben dat bedrijf bereid gevonden ook uw blusser te keuren voor een symbolisch bedrag van € 9.00

Normaal betaalt U hiervoor een veelvoud van dat bedrag.

Ook dit voorjaar zal die keuring weer plaats vinden op Woensdag 17 april 2024

Op de brandblusser plakt u een sticker met daarop:

Naam schip,

Naam eigenaar,

Ligplaats

Adres

Telefoon

En wat als mijn blusser wordt afgekeurd?

Vanaf dit jaar kunnen wij geen schuimblussers meer leveren met Fluorhoudend schuim. Daarom kunnen we ook geen 2lt schuimblussers leveren op dit moment. Er komt dit jaar op Europees niveau een besluit vanaf wanneer alle schuimblussers met Fluorhoudend schuim vervangen dienen te worden. De markt speelt hier al volop op in en ook onze fabriek levert al geen schuimblusser meer met Fluorschuim.

De reden waarom er nog geen 2lt schuimblussers zonder fluor en vorstvrij zijn is omdat het nog niet lukt deze te produceren met een goed blusresultaat bij blussers onder permanente druk. Dat betekent dat er ook geen goedkeur voor gekregen wordt bij het ministerie van binnenlandse zaken.

Momenteel kunnen we alleen een 6lt schuimblusser met Fluorvrijschuim en vorstvrij leveren met een CO2 drijfgaspatroon. Met CO2 kunnen ze wel een goede blussing krijgen.

Dat betekent dat wij voor de boten alleen 2kg poederblussers kunnen leveren.

2 kg poederblusser kost € 54,50

Deze prijs is zwaar gesponsord, want zelfs bij de kluswinkels betaalt u meer en vaak voor een verouderd model.

We vragen u dan ook om de bedragen (allemaal incl. BTW) contant bij de havenmeester af te rekenen.

De brandblusser keuring vindt plaats op 17 april 2024. U dient dus voor deze dag uw brandblusser af te geven op het havenkantoor voorzien van de eerder genoemde sticker of label met gegevens.

Als uw blusser wordt afgekeurd betaald u geen keuringskosten en dient u uw blusser zelf aan te leveren bij de milieustraat in uw gemeente.


Bezoekadres

Jachthaven Oranjeplaat
Muidenweg 4
4341 PZ Arnemuiden

Havenmeester

Maarten Goeree (0118) 60 12 48
retseemnevah.[antispam].@jachthavenoranjeplaat.nl

Jachthaven Oranjeplaat

Jachthaven Oranjeplaat is een jachthaven met een verenigingscultuur waarbij de coöperatie ernaar streeft de liggelden zo laag mogelijk te houden.

Sponsoren

Bezoek sponsoren